افات انار


کوهمره کاکایل خوش اندی

یادباد آبادي سرسبز ایل/ مردمان خوب و یكرنگ و اصیل/نان و دوغ و پونه و كشك و كره/ آغل بزغاله و میش و بره/ كاش برميگشت دوباره مشك دوغ/خسته ايم از دوره رنگ و دروغ!

----------------------------------------------------------

سطح زیر كشت درختان بارور انار در سال گذشته، ۶۲۹۵ هكتار با تولید حدود ۷۶ هزار تن بود.
احداث باغ انار از طریق قطع روانه هاى رشد كرده در روى تنه درخت در اسفندماه و ریشه دار نمودن آنها انجام مى شود (قلمه زدن) چنانچه میزان انار در هر هكتار را ۵۰ تن و قیمت هر كیلوگرم انار مرغوب را در هنگام برداشت ۲ هزار ریال در نظر بگیریم درآمد ناخالص از هر هكتار یكصدمیلیون ریال خواهد شد كه پس از كسر هزینه ها مى تواند مبلغ قابل ملاحظه اى عاید باغدار كند. حداكثر تولید در هكتار توسط باغداران نمونه در كشور ۱۱۵ تن گزارش شده است. چهار استان عمده تولیدكننده انار مركزى، فارس، یزد و اصفهان هستند.
نظر به اینكه كرم گلوگاه آفت مهم انار دركشور است و هر ساله اقداماتى در جهت جمع آورى انارهاى باقى مانده در سر درختان انجام مى گرفته است نظر به این كه انارهاى باقیمانده از سال قبل برروى درختان مى تواند درگسترش آفت كرم گلوگاه مؤثر باشد، جمع آورى میوه هاى آلوده ضرورت دارد.
تعیین زمان ظاهر شدن پروانه ها كه سبب به وجود آمدن كرمهایى براى تخمگذارى مى شوند ضرورت دارد. از قفس هاى تورى با شرایط باغ كه محتواى تعدادى میوه هاى آلوده انار است مى توان زمان پرواز پروانه ها را مشخص كرد.
متأسفانه در سال ۱۳۶۰ آفت كرم گلوگاه باعث شد بیش از نیمى از محصول تولیدى دچار آفت شود.
مشخصات كرم گلوگاه انار:
كرمى به طول ۲۱ میلیمتر كه در پشت بدن آن موهاى كم رنگى قابل مشاهده است. سه جفت پا در حلقه هاى سینه و پنج جفت پا در حلقه هاى شكمى دارد كه رنگ آنها تحت تأثیر تغذیه از انارهاى دانه قرمز یا دانه سفید تغییر مى كند.
كرم ها فصل زمستان را در تاج و داخل میوه هاى باقیمانده از فصل قبل روى درخت سپرى مى كنند. این كرم ها در انارهاى ریخته شده در زیر درختان و انارهاى انبارى در فصل زمستان نیز ممكن است مشاهده شوند.كرم ها پس از گذران دوران شفیرگى در فروردین ماه ظاهر شده و اردیبهشت ماه كه مصادف با ظهور گلهاى انار است پروانه ها به پرواز درمى آیند.
توصیه مى شود باغداران با روشن نمودن یك چراغ در مجاورت قیفى كه داراى شیشه اى محتوى سیانور است به جمع آورى پروانه ها و كاهش صدمات ناشى از تخم ریزى آنها اقدام نمایند. پروانه هاى ماده پس از تغذیه جفتگیرى نموده و تخم هاى خود را در داخل تاج انار و در لابه لاى پرچم ها و روى میله پرچم قرار مى دهند. تخم ها پس از چند روز تفریخ و لاروها خارج مى شوند. تغذیه لاروها از پوست انار سبب نازك شدن آن مى شود و موقعیتى مناسب براى نفوذ قارچها و كپكها فراهم مى شود.
راههاى مبارزه با كرم گلوگاه:
الف - مبارزه مكانیكى، جمع آورى انارهاى پوسیده و باقیمانده در باغها، منازل، پاركها و انبارها باید به طور كامل و هماهنگ صورت گیرد و در این رابطه نیاز به بسیج عمومى در استان هاى انارخیز است و چون این آفت برروى میوه درختان مختلفى زندگى مى كند این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
ب - رعایت دور آبیارى منظم: نامنظم بودن آبیارى كه منجر به تركیدگى میوه ها مى شود در میزان خسارت وارده تأثیر كلى دارد.
ج - مبارزه تلفیقى
نظر به اینكه مبارزه مكانیكى، زراعى و یا بیولوژیكى به تنهایى مؤثر واقع نشده اند و مبارزه شیمیایى یعنى استفاده از سموم حشره كش به دلیل موقعیت ویژه تخمگذارى شب پره ماده موفقیت آمیز نیست بلكه سبب بر هم زدن تعادل طبیعى و از بین رفتن حشرات مفیدى كه خود مى توانند كرم گلوگاه را پارازینه كنند خواهد شد. از این رو در مبارزه تلفیقى با آفت كرم گلوگاه انار مجموعه عوامل كنترل به شرح زیر توصیه مى شود:
۱- جمع آورى به موقع انارهاى باقیمانده از سال قبل و یا انارهاى موجود در زیر درخت و سوزانیدن آنها.
۲- انتخاب فاصله مناسب درختان انار در باغ.
۳- انجام شخم پاییزه، كرت بندى، كوددهى و هرس باغ.
۴- تنظیم و رعایت دور آبیارى مناسب به منظور جلوگیرى از تركیدگى انار، میزان رطوبت كافى در زمان رهاسازى زنبورهاى تریكو گراما (زنبور پارازیت).
۵- كشت گیاهان یونجه و شبدر در بین درختان انار به منظور افزایش ازت زمین و تغذیه حشرات مفید.

اقتباس از
http://www.daneshju.ir/forum
مه کامه




نظرات شما عزیزان:

کوهمره ای
ساعت21:28---23 اسفند 1390
سلام .منم اهل کوهمرم.وبلاگتون خوبه.خودتونم اهل کوهمره اید؟
پاسخ:سلام اره من بچه کوهمره سرخی روستای مسقان هستم


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در یک شنبه 19 / 12 / 1390ساعت 15:59 توسط حمید مرتضایی|